De Relatie monitor wint landelijke prijs

In januari 2017 heeft Two2Tango een eerste prijs in ontvangst mogen nemen als partij die een betekenisvolle en veelbelovende bijdrage levert aan het omgaan met relatieproblemen en het voorkomen van psychische en emotionele schade bij kinderen in geval van een scheiding. Deze prijs werd uitgereikt door de minister van Veiligheid en Justitie.

Het klinkt misschien als een Libelle test, maar dat is het allerminst.

De Effectenmonitor ontwikkelde samen met Two2Tango (www.two2tango.info) de Relatie monitor. De aanleiding was de constatering dat van alle huwelijken een derde uitloopt op een scheiding, waarvan een kwart eindigt in een vechtscheiding. Daarbij worden vooral de kinderen de dupe van de strijd tussen de voormalige partners.

De Relatie monitor kan een scheiding niet voorkomen, maar maakt wel inzichtelijk op welk punt de partners zitten. Dat biedt handvatten voor verdere stappen. In het ontwikkelproces van de Relatie monitor is gebleken dat er twee varianten noodzakelijk waren, de Relatie monitor Twijfel en de Relatie monitor Uit Elkaar. Bij de laatste is het thema Ouderschap opgenomen als vervanging van Seks en Intimiteit. Immers, als partners uit elkaar gaan, blijven zij nog beiden verantwoordelijk als ouders van de kinderen.

Two 2 Tango ontwikkelde een aantal interventies die samen met een Relatie monitor mensen op weg helpen bij bewustwording en het ondernemen van actie om erger te voorkomen. Dat is dus ook niet onopgemerkt gebleven bij de landelijke Divorce Challenge van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Digitaal platform voor stellen die twijfelen aan hun relatie of de beslissing om te scheiden hebben gemaakt met als doel inzicht en overzicht te bieden om weloverwogen keuzes te maken. Met de Relatiemonitor heeft Two2Tango een zelfevaluatie instrument voor mensen die zelf willen onderzoeken hoe het met de relatie is gesteld. Two2Tango.org, van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs. Is deze versie ook iets voor jou, neem dan contact met ons op.