Koppelen is nog nooit zo leuk geweest!

Klanten van de Effectenmonitor vonden het soms lastig omdat ze in hun eigen cliëntsysteem moesten werken en apart weer moesten inloggen in de Effectenmonitor. Ook kregen steeds meer cliëntregistratiesystemen een “mijn” omgeving waar de client de eigen gegevens kan inzien. Dat was voor ons het signaal dat het anders moest.

We hebben deze week onze standaard API koppeling gerealiseerd, hoe gaaf is dat?

Wat is een API eigenlijk? API staat voor “Application Programming Interface”. Een API maakt communicatie mogelijk tussen verschillende (software) applicaties/programma’s. Maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Een paar kleine voorbeelden:

  1. Het leukste is natuurlijk dat je maar één keer hoeft in te loggen voor twee systemen;
  2. Je hoeft maar een keer de clientgegevens in te voeren, de rest gaat vanzelf.
  3. Je kunt de prachtige bloemafbeelding van de Effectenmonitor in je eigen omgeving zichtbaar maken, handig als je met de client overleg hebt? Je kunt dan ook nog aanklikken welke meting van welke datum je wilt zien.
  4. Je kunt vanuit je eigen systeem nu een nieuwe meting starten met je client of deze een uitnodiging sturen per mail.

Wij leveren onze API standaard mee bij klanten van de Effectenmonitor. Wij vinden dat de nieuwe norm. Dat doen we omdat we geloven dat functionele samenwerking tussen pakketten echt iets is van deze tijd. De professionals die wij ondersteunen hebben het steeds drukker dus waarom zouden we hen dan niet een beetje  helpen.

Natuurlijk is er veel aandacht aan de veiligheid van deze koppeling besteed. Gegevens van mensen horen nu eenmaal niet op straat te liggen. Heb je vragen naar aanleiding van dit item mail ons dan door een bericht te sturen aan info@effectenmonitor.nl  en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.